Hanne Lapere | Edelsmid ° Juwelen op maat ° Workshops

Zomer

In deze workshop leer je een paar oorbellen van A tot Z te maken. Je leert 3 verschillende oorhaakjes te maken en daarna leer hoe je een steen kan ‘wrappen’.
Het oefenen gebeurd met koperdraad en een paar steentjes zijn hierbij in de prijs inbegrepen.
Wil je daarna jouw oorbellen in zilver- of 14 karaat goldfilled wire maken, dan kan dat voor een meerprijs. Je hebt ook keuze uit een uitgebreid assortiment van parels en edelstenen om jouw oorbellen te maken. Extra parels en goud- of zilverdraad zijn dus niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Datum: zaterdag 26 augustus om 14u30

Duur: +/- 2 uur
Locatie: Beerlegemsebaan 70, 9630 Beerlegem
Prijs: €40

Najaar

In deze workshop leer je een ring volledig op maat maken. Je leert 2 verschillende modellen te maken waarmee je eindeloos kan variëren.
Het oefenen gebeurd met koperdraad en afhankelijk van hoe vlot de workshop verloopt zal je 2 of 3 oefenmodelletjes kunnen maken. Enkele steentjes zijn hierbij in de prijs inbegrepen.
Wil je daarna jouw ring in zilver- of 14 karaat goldfilled wire maken, dan kan dat voor een meerprijs. Je hebt ook keuze uit een uitgebreid assortiment van parels en edelstenen om jouw unieke ring te maken. Extra parels en goud- of zilverdraad zijn dus niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Datum: zondag 22 oktober 2023 om 14u30 

Duur: +/- 2 uur
Locatie: Beerlegemsebaan 70, 9630 Beerlegem
Prijs: €40

In deze workshop leer je aan de slag te gaan met draad. Je leert enkele basistechnieken zoals een ‘kettelstift’ te maken. Een kettel is een draad waaraan je een oogje maakt zodat je er parels kan opstapelen, of de draad vasthangen aan vb een oorhaakje. Daarnaast leer je ook hoe je een oorhaakje en een stekertje maakt. Als we deze technieken onder de knie hebben, zal je leren hoe je enkele basisfiguren kan plooien.
Na het aanleren van deze technieken heb je de vrijheid om je eigen juweel te ontwerpen en te maken.
Het oefenen en aanleren van de technieken gebeurd met koperdraad en hierbij zijn ook enkele steentjes inbegrepen.
Wil je daarna jouw juweel in zilver- of 14 karaat goldfilled wire maken, dan kan dat voor een meerprijs. Je hebt ook keuze uit een uitgebreid assortiment van parels en edelstenen om jouw juweel te maken. Extra parels en goud- of zilverdraad zijn dus niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Datum: zaterdag 4 november 2023 om 14u

Duur: +/- 3 uur
Locatie: Beerlegemsebaan 70, 9630 Beerlegem
Prijs: €50

 In deze workshop leer je een ring, een paar oorbellen van A tot Z te maken en een ketting. Voor de ring gaan we aan de slag met 1 model en bij de oorbellen leer je hoe je een standaard paar oorhaakjes kan plooien en hoe je een parel moet ‘wrappen’. Deze gewrapte parel gaan we ook gebruiken voor de ketting en je leert tevens hoe je een slotje kan maken om de ketting te sluiten.  

We oefenen alles eerst met koperdraad, deze draad en oefensteentjes zijn inbegrepen in de prijs
Wil je daarna jouw ring en oorbellen in zilver- of 14 karaat goldfilled wire maken, dan kan dat voor een meerprijs. Je hebt ook keuze uit een uitgebreid assortiment van parels en edelstenen om jouw unieke ring en oorbellen te maken. Extra parels en goud- of zilverdraad zijn dus niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Datum: zondag 10 december 2023 om 14u
Duur: 3 à 3,5 uur
Locatie: Beerlegemsebaan 70, 9630 Beerlegem
Prijs: €50