Hanne Lapere | Edelsmid ° Juwelen op maat ° Workshops

2023

In deze workshop leer je aan de slag te gaan met draad. Je leert enkele basistechnieken zoals een ‘kettelstift’ maken. Een kettel is een draad waaraan je een oogje maakt zodat je er parels kan opstapelen, of de draad vasthangen aan bv. een oorhaakje. Daarnaast leer je ook hoe je een oorhaakje en een stekertje maakt. Als we deze technieken onder de knie hebben, zal je leren hoe je enkele basisfiguren kan plooien. Na het aanleren van deze technieken heb je de vrijheid om je eigen juweel te ontwerpen en te maken. 

Het oefenen en aanleren van de technieken gebeurt met koperdraad en hierbij zijn ook enkele steentjes inbegrepen. Wil je daarna jouw juweel in zilver- of 14 karaat goldfilled wire maken, dan kan dat voor een meerprijs. Je hebt ook keuze uit een uitgebreid assortiment van parels en edelstenen om jouw juweel te maken. Extra parels en goud- of zilverdraad zijn dus niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Zaterdag 25 maart 2023 van 14u tot 17u
€40

In deze workshop leer je een ring, een paar oorbellen van A tot Z te maken en een ketting. Voor de ring gaan we aan de slag met 1 model en bij de oorbellen leer je hoe je een standaard paar oorhaakjes kan plooien en hoe je een parel moet ‘wrappen’. Deze gewrapte parel gaan we ook gebruiken voor de ketting en je leert tevens hoe je een slotje kan maken om de ketting te sluiten.

We oefenen alles eerst met koperdraad, deze draad en oefensteentjes zijn inbegrepen in de prijs Wil je daarna jouw ring en oorbellen in zilver- of 14 karaat goldfilled wire maken, dan kan dat voor een meerprijs. Je hebt ook keuze uit een uitgebreid assortiment van parels en edelstenen om jouw unieke ring en oorbellen te maken. Extra parels en goud- of zilverdraad zijn dus niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld. Geen ervaring vereist!

Zondag 16 april 2023 van 14u tot 17u

€40

Zomer

In deze workshop gaan we aan de slag met (edel)stenen zonder rijggat. Dit wil zeggen stenen zonder een gaatje in geboord. We leren maximum 5 verschillende technieken om met metaaldraad deze stenen ‘te zetten’ en zo een hangertje te maken van jouw favoriete steen. Dit kan zowel een hanger voor een ketting of voor oorbellen zijn. Tijdens de workshop oefenen we de technieken met koperdraad.

Heb je thuis (edel)stenen liggen waarmee je wil werken? Neem deze dan zeker mee! Het kan ook handig zijn om de ketting mee te nemen waar je je steen aan wil hangen. Zo weet je zeker dat je het oogje groot genoeg maakt.
Heb je zelf geen edelstenen liggen, dan is er de mogelijkheid om tijdens de workshop enkele stenen te kopen waarmee je kan oefenen. Dit zal afhankelijk van welke steen en de grootte ervan een extra kost van €2 à €10 per steen zijn. 
Wil je daarna jouw juweel in zilver- of 14 karaat goldfilled wire maken, dan kan dat voor een meerprijs. Je hebt ook keuze uit een uitgebreid assortiment van extra parels en edelstenen om jouw juweel te maken. Extra parels en goud- of zilverdraad zijn dus niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Datum: zaterdag 15 juli 2023 om 14u
Duur: +/- 3 uur

Prijs: €50

In deze workshop leer je een paar oorbellen van A tot Z te maken. Je leert 3 verschillende oorhaakjes te maken en daarna leer hoe je een steen kan ‘wrappen’.
Het oefenen gebeurd met koperdraad en een paar steentjes zijn hierbij in de prijs inbegrepen.
Wil je daarna jouw oorbellen in zilver- of 14 karaat goldfilled wire maken, dan kan dat voor een meerprijs. Je hebt ook keuze uit een uitgebreid assortiment van parels en edelstenen om jouw oorbellen te maken. Extra parels en goud- of zilverdraad zijn dus niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Datum: zaterdag 26 augustus om 14u30

Duur: +/- 2 uur
Locatie: Beerlegemsebaan 70, 9630 Beerlegem
Prijs: €40

Najaar

In deze workshop leer je een ring volledig op maat maken. Je leert 2 verschillende modellen te maken waarmee je eindeloos kan variëren.
Het oefenen gebeurd met koperdraad en afhankelijk van hoe vlot de workshop verloopt zal je 2 of 3 oefenmodelletjes kunnen maken. Enkele steentjes zijn hierbij in de prijs inbegrepen.
Wil je daarna jouw ring in zilver- of 14 karaat goldfilled wire maken, dan kan dat voor een meerprijs. Je hebt ook keuze uit een uitgebreid assortiment van parels en edelstenen om jouw unieke ring te maken. Extra parels en goud- of zilverdraad zijn dus niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Datum: zondag 8 oktober 2023 om 14u30 

Duur: +/- 2 uur
Locatie: Beerlegemsebaan 70, 9630 Beerlegem
Prijs: €40

In deze workshop leer je aan de slag te gaan met draad. Je leert enkele basistechnieken zoals een ‘kettelstift’ te maken. Een kettel is een draad waaraan je een oogje maakt zodat je er parels kan opstapelen, of de draad vasthangen aan vb een oorhaakje. Daarnaast leer je ook hoe je een oorhaakje en een stekertje maakt. Als we deze technieken onder de knie hebben, zal je leren hoe je enkele basisfiguren kan plooien.
Na het aanleren van deze technieken heb je de vrijheid om je eigen juweel te ontwerpen en te maken.
Het oefenen en aanleren van de technieken gebeurd met koperdraad en hierbij zijn ook enkele steentjes inbegrepen.
Wil je daarna jouw juweel in zilver- of 14 karaat goldfilled wire maken, dan kan dat voor een meerprijs. Je hebt ook keuze uit een uitgebreid assortiment van parels en edelstenen om jouw juweel te maken. Extra parels en goud- of zilverdraad zijn dus niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Datum: zaterdag 4 november 2023 om 14u

Duur: +/- 3 uur
Locatie: Beerlegemsebaan 70, 9630 Beerlegem
Prijs: €50

 In deze workshop leer je een ring, een paar oorbellen van A tot Z te maken en een ketting. Voor de ring gaan we aan de slag met 1 model en bij de oorbellen leer je hoe je een standaard paar oorhaakjes kan plooien en hoe je een parel moet ‘wrappen’. Deze gewrapte parel gaan we ook gebruiken voor de ketting en je leert tevens hoe je een slotje kan maken om de ketting te sluiten.  

We oefenen alles eerst met koperdraad, deze draad en oefensteentjes zijn inbegrepen in de prijs
Wil je daarna jouw ring en oorbellen in zilver- of 14 karaat goldfilled wire maken, dan kan dat voor een meerprijs. Je hebt ook keuze uit een uitgebreid assortiment van parels en edelstenen om jouw unieke ring en oorbellen te maken. Extra parels en goud- of zilverdraad zijn dus niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Datum: zondag 10 december 2023 om 14u
Duur: 3 à 3,5 uur
Locatie: Beerlegemsebaan 70, 9630 Beerlegem
Prijs: €50