Hanne Lapere | Edelsmid ° Juwelen op maat ° Workshops

Geboorte armbandje

Wordt je ouder of meter of peter? Proficiat!
Traditioneel krijgt de baby na de geboorte een zilveren of gouden armbandje met daarin zijn/haar naam gegraveerd en de geboortedatum. Het armbandje is een mooie herinnering aan de geboorte en tevens een investering voor de toekomst.

Wil je een geboorte armbandje laten maken?

Bij mij kan je een armbandje volledig naar jouw wensen maken in zilver of 18 karaat goud. Ik kies bewust voor 18 karaat goud omdat dit het meest duurzaam is, en dus een leven lang kan meegaan.

Je kan zelf de vorm van het plaatje kiezen (rechthoekig, ovaal, afgerond…) en het type schakels. Meestal kies ik voor een armbandje van 12cm, met verlengschakeltjes van 3cm zodat het van bij geboorte tot volwassene kan gedragen worden.

 

Ook de gravure kan je volledig zelf kiezen. Ik werk samen met een graveur die de naam machinaal kan graveren (daarbij heb je keuze uit bijna alle lettertypes in Word) of met de hand. Hij is tevens edelsteenzetter, dus als je graag edelsteentjes in het armbandje wil zetten dan kan dit bij dezelfde persoon.

De prijs voor jouw gepersonaliseerde armbandje is dus sterk afhankelijk van de dikte van het naamplaatje en de dikte van de schakels. Hoe zwaarder de armband, hoe meer goud, hoe duurder.

Richtprijzen voor zilveren armbandje: €100 à €200

Richtprijzen voor 18 karaat armbandje: €450 à €700

 

Hoe weet je je armbandmaat?
Meet de omtrek van je pols, voorbij de knobbeltjes van de pols. Afhankelijk van hoe strak je de armband rond je arm wil, tel je daar een paar centimeter bij.
Strakke armband = omtrek pols + 1 cm
Normale armband = omtrek pols + 2 cm
Losse armband = omtrek pols + 3 cm

Overzicht armbandmaten kinderen:
1: 9 – 10 cm
2: 11 – 12 cm
3: 13 – 14 cm
4: 15 – 16 cm

Overzicht armbandmaten volwassenen:
XS: tot 17 cm
S: 17 – 18 cm
M: 18 – 20 cm
L: 20 – 22 cm
XL: 22 en meer